Gå til forsiden


En ny æra....

2008 - 2012


SUPERSPEED 2 som er søsterskip av SUPERSPEED 1 ble levert fra Aker Yards i Rauma, Finland i 2008 og erstattet dermed den siste PETER WESSEL som ble solgt samme år. Denne nye fergen satte en helt ny standard i fergetrafikken fra Larvik til Danmark. Dette skipet gjorde hele 27 knop, tok 12315 passasjerer og 778 biler. Brutto-tonnasjen var også stor – hele 34,231 tonn. Kapasiteten over Skagerak var dermed øket i en ganske betydelig grad.


Skipet ankom Larvik 8. juni og gikk deretter videre til Oslo for fremvisning. Først 20. juni ble det satt inn i trafikk fra Larvik til Hirtshals. For nå var fergeterminalen i Danmark skiftet over fra Frederikshavn til Hirtshals, her Color Line også gikk med fergene fra Kristiansand. Allikevel ble det et prøveanløp av Frederikshavn i mars 2009, uten at dette medførte forandringer.


Fra slutten av 2010 har det blitt et nytt ruteopplegg hvor SUPERSPEED 2 går i et slags triangel opplegg mellom Larvik – Hirtshals og Kristiansand. Senere ser det ut som om skipet har gått tilbake til den faste linjen Larvik – Hirtshals.

PROFIL GENERELT MÅL KAPASITET MASKIN(ER)

L.O.A.: Pass.:
Tjeneste: - Bredde: Biler:
Str.: Dybde: Fart:
SAMMENLIGN MED


LEGG TIL KOMMENTAR

*Navn

*Kommentar


For å unngå spam: 13 + 3 =Kommentaren vil bli sjekket før den blir publisert


75 r med Larviksfergene